Oświadczenie Bartosza Ziółkowskiego, Prezesa Centrum Rozwoju Komunalnego S.A.

Szanowni Państwo, Drodzy Mieszkańcy Ostrowa Wielkopolskiego,

z dniem 25 czerwca 2021 roku upłynęła moja kadencja i zakończyłem 3,5-letnią pracę na stanowisku Prezesa Zarządu Centrum Rozwoju Komunalnego S.A., spółki-matki ostrowskiej komunalnej Grupy Kapitałowej.

Powstałe różnice w wizji i kierunkach zarządzania ostrowską gospodarką komunalną spowodowały, że w efekcie rozmowy z Prezydent Miasta Beatą Klimek wspólnie podjęliśmy decyzję o niekontynuowaniu współpracy.

Bardzo dziękuję wszystkim zaangażowanym pracownikom Grupy Kapitałowej Centrum Rozwoju Komunalnego za wspólne dokonania dla naszego miasta i wiele rozwojowych projektów zainicjowanych i realizowanych od 2018 roku, m.in. Ostrowski Rynek Energetyczny, rozwój niskoemisyjnej, elektrycznej komunikacji miejskiej i ostrowski system ekologicznej elektromobilności, programy grantowe na sport i kulturę dzieci i młodzieży, program wspólnego wsparcia ostrowskiego sportu zawodowego, program dekarbonizacji miasta i dywersyfikacji lokalnych źródeł energii oraz przygotowanie założeń koncepcyjnych, dokumentów środowiskowych i konsultacji społecznych elektrociepłowni na paliwa alternatywne i biomasę.

Spółkę Centrum Rozwoju Komunalnego S.A. pozostawiam w bardzo dobrej kondycji finansowej z potencjałem do realizacji planowanych inwestycji.

Pozostawiam również do realizacji na najbliższe lata całą, nową, ambitną i wielowymiarową Strategię rozwoju ostrowskiej gospodarki komunalnej do 2025 roku, przyjętą przez właściciela w grudniu 2020 roku.

Z konsekwencją i determinacją zamierzam nadal – już w nowych rolach i formach – podejmować i realizować ważne wyzwania dla naszego miasta, z myślą o dobrej przyszłości obecnych i przyszłych pokoleń Mieszkańców Ostrowa Wielkopolskiego.

Pozdrawiam, do miłego zobaczenia,

Bartosz Ziółkowski

Przewiń do góry Skip to content